Al meer dan 200 jaar maakt het huis Henriot elegante en perfect gestileerde champagnes.
Nooit is er ingeboet aan kwaliteit en het streven om de mooiste champagnes te maken.
Tegenwoordig controleert het domein 35 hectare wijngaarden, de percelen zijn onder meer terug te vinden in Avenay, Chouilly, Epernay en Mareuil sur Ay; prestigieuze terroirs in de Champagnestreek.
Naast deze percelen heeft het huis goede banden met een vaste groep boeren, welke dezelfde kwaliteitseisen hoog in het vaandel hebben staan. Zorgvuldig selecteert het huis de percelen welke ieder hun eigen inbreng in iedere cuvée hebben.
Chardonnay heeft een grote inbreng in de verschillende cuvées en de druiven hiervoor komen voornamelijk uit dorpen als Chouilly, Oger, Avize, Mesnil-sur-Oger, Vertus en Cramant.
Pinot noir, de tweede druif van het huis, wordt voornamelijk betrokken uit dorpen als Avenay, Verzy, Verzenay en Mailly.
Ieder jaar is de kennis en stijl van de familie vereist om te komen tot de beste assemblage, om de unieke stijl te bewaken.
Hier wordt gebruik gemaakt van een variabel, maar belangrijk deel reservewijn.
De familie Henriot persoonlijk, geholpen door chef de cave Alice Tétienne, bewaakt de stijl van het huis.
2de gisting op fles voor minimum 36 maanden (30-50% Reserve wijnen) – Restsuiker: < 7 g/l
Regio: Champagne AOC
Druiven: 60% Pinot Noir – 30% Chardonnay – 10% Pinot Meunier (er wordt 8 tot 10% rode wijn toegevoegd)
Reviews
There are no reviews yet.