Giulio Cocchi was een banketbakker die vanuit Firenze naar Asti verhuisde. In de bar op het plein leerde hij zijn vrouw kennen – deze bar noemt nu nog ‘Bar Cocchi’.
Hij was gefascineerd door de lokale eet en drink-cultuur en had een aangeboren talent om wijnen met kruiden te blenden.
In 1891 richtte hij zijn eigen distilleerderij op – waar hij ook mousserende wijnen maakte.
Hij bood een zeer ongewone reeks van gearomatiseerde wijnen aan en ook mousserende wijnen met 2de fermentatie op fles. Nu 120 jaar later is zijn Asti DOCG, Aperitivo Americano en verschillende Vermout wereldberoemd.
Sinds 1978 is Cocchi in handen van de Bava familie – zij hebben niets veranderd aan de traditionele technieken of natuurlijke ingrediënten en gebruiken nog steeds dezelfde recepten.
Rijping: Minimum 48 maanden sur lattes – Restsuiker: 8 g/lit
Regio: Alta Langa DOCG
Druiven: 80% Pinot Nero – 20% Chardonnay
Reviews
There are no reviews yet.